Németh Balázs

NÉMETH BALÁZS


"ÉV SPORTOLÓJA"  2009, 2011
"Újbuda kiváló sportolója" 2014
Az év legeredményesebb motorversenyzője 2014
 

 
Menü
 
Motor
 
Levelezés
 
Partner
 
link
 
Datum
2019. Január
HKSCPSV
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
<<   >>
 
Látogatók
Indulás: 2005-09-19
 
Pontos idő
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
versenyzők
 
G-mail
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Hirlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Forum
 
Pályák
 
Keres-kínál
 
Tesztmotor
 

1988-ban születtem. Budapesten élek. Az Óbudai Egyetem mechatronikai mérnök szakán szereztem diplomát 2012-ben, majd a Budapesti Műszaki Egyetem gépészmérnöki karának master képzésén folytattam tanulmányaimat.

1994-ben ültem először motorra. Első versenyemet, egy országos Fétis Kupa fordulót mindössze néhány hét „motoros előélet” után az ismeretlenségből berobbanva nyertem meg. Ezzel a győzelemmel sorsom megpecsételődött, örökre elköteleztem magam a motorsport mellett. A szerelem 20 éve tart.  A Superbike Világbajnokság és a Motogp különböző kategóriáiban szerzett 104 világbajnoki pont, több mint 300 kupa illetve bajnoki futamgyőzelem, 9 bajnoki cím és 4 országos kupasorozat győzelem. Ez a rövid mérlegem.

A 2005-ös év mérföldkő volt számomra, mert óriásit ugorva kategóriában és motor teljesítményben, az utánpótlás 50 ccm special géposztályból a superstock 600 felnőtt mezőnyébe katapultáltam. Kitűnően sikerült első évem. Már a második futamon Rijekában a magyar dobogó harmadik fokára, Brnoban a másodikra állhattam. Végül hazai közönség előtt a Hungaroringen megrendezett Alpok-Adria kupán a nemzetközi mezőnyben a 3. helyen végeztem, megnyertem a magyar bajnoki futamot.
2006-ban superstock 1000-ben versenyeztem. Ez komoly előrelépés, de egyben nagy kihívás is volt. Az Alpok – Adria kupában két első és egy harmadik helyezést szereztem. Egy hosszúra nyúlt sérülés miatt futamot kellett kihagynom, ezért összetettben csak negyedik lettem a nemzetközi, illetve harmadik a magyar mezőnyben. Megmérettettem magam a rangos, korábban VB-n is szereplő négy versenyzőt felsorakoztató Suzuki GSXR Kupában. Összetettben második lettem. Sérülésem sajnos ebben a versenysorozatban is hátráltatott. Indultam az első alkalommal megrendezett Magyar Köztársaság Kupában. A superbike motorokat is befogadó Open kategóriában stock 1000-es géppel az össztett második helyezést értem el.
Hagyomány lett az Alpok -Adria Bajnokság hungaroringi záró futamán a Nemzetközi 200 mérföldes endurance verseny megrendezése. 2005-ben indultam először. Debütálásom nagyon jól sikerült, mert társammal megnyertük a külföldiekkel teletűzdelt 600-as kategóriát, amely egyben olasz bajnoki futamnak is minősült. 2006-ban és 2007-ben SST 1000-es motorral versenyezve az Open kategóriában arattunk győzelmet.
2003 óta hódolok a Magyarországon újnak számító supermotonak. Szinte minden versenyemet megnyertem ebben a szakágban. Elnyertem a legtehetségesebb utánpótlás korú versenyzőnek adományozott Ruzsai József díjat. 2004-ben a junior, 2005-ben az Open kategóriában állhattam fel  a Magyar Köztársaság Supermoto Bajnokságának dobogójára.
2007 álmaim megvalósulásának kezdete. A Full Gas Motorsport Egyesület színeiben a Superstock 1000 Világkupán indultam. Csapatunk ezzel történelmet írt: első alkalommal szerepel a rangos világverseny mezőnyében magyar csapat. Célom a tisztességes helytállás mellett a minél több versenytapasztalat megszerzése volt. Négy bajnoki pontot gyűjtöttem, az edzéseket is figyelembe véve a gyári támogatással versenyző ellenfelek technikai fölénye ellenére tizenkét pályára lépés során pontszerző helyen, hét alkalommal a topspeed táblázat élén álltam, és fűződik nevemhez leggyorsabb edzéskör.
Korábbi eredményeimnek köszönhetően a Factory Racing csapatától lehetőséget kaptam, hogy továbbra is részese lehessek a superbike világbajnokságon zajló rangos vetélkedésnek. 2008-ban a világbajnokság 6. futamán kapcsolódtam be a Supersort 600 kategória versenyeibe. Nagyon hasznos volt számomra az itt eltöltött időszak. A világ legjobbjaival mérhettem össze erőmet.
Mindezek után 2009-ben megtörtént a csoda! A Balatonringteam csapat tagjaként a MOTOGP résztvevője lettem. A 250-es kategóriájában 10 alkalommal álltam rajthoz és 11 világbajnoki pontot gyűjtöttem. Eredményeim alapján elnyertem a Magyar Motorsport Szövetség megtisztelő díját: 2009-ben én lettem

“Az év sportolója”


 2011-ben a Superbike világbajnokság supersport 600-as kategóriájában kaptam rajt lehetőséget a Team Hungary Tóth  pilótájaként. Nagyon sikeres évet zárt csapatunk. 55 vb pontot szereztünk, én 42 ponttal az összetett pontverseny 15. helyezettje lettem.  Legjobb eredményem a Silverstone-ban szerzett 7. helyezés volt, négy alkalommal végeztem az első tízben, egy kivételével minden befejezett versenyemen pontszerző voltam. A MAMS összes szakágát figyelembe véve ez magasan a legjobb eredmény 2011-ben. Ennek köszönhetően az előkelő 4. helyre léptem elő a gyorsasági motorsport örök ranglistáján, és újra nekem adományozták "Az  év sportolója"  kitüntető címet.
A 2012-es szezonnak változatlan felállású csapattal vágtunk neki. Ez az évem elsősorban a gyenge technikai háttér és gyakran jelentkező műszaki problémák miatt kevésbbé volt sikeres, mint az előző. Az összetett értékelésben a 22. helyet szereztem meg 17 vb ponttal.
2013-ban is a Superbike világbajokság supersport-600-as kategóriájában indultam a cseh COMPLUS SMS Racing Team versenyzőjeként. Ez a szezon a rossz emlékeimet gyarapítja. Kulcscsontöréssel kezdtem Phillip Islandon, műszaki hiba miatt öt futamot kényszerültem feladni.

2014-ben kategóriát váltottam, és a nagy múltú olasz Pedercini Team tagjaként kezdem meg a harcot a bajnoki pontokért. Komoly sérülésem ellenére egy nagyon eredményes évet teljesítettem. Minden befejezett versenyemen pontszerző voltam. Három top 10-es eredménnyel az összetett pontversenyben a 12. helyet szereztem meg. 2015-ben is az év legeredményesebb magyar  motorversenyzője lettem. Újbuda önkormányzata nekem itélte oda az 

"Újbuda kiváló sportolója "

                                                                                                                                                           címet.


2015 évi terveimben is a Superbike világbajnokság superstock 1000 versenysorozata szerepelt.  Az R2 MotorSport Team azonban nem teljesítette a megállapodásunk szerinti kötelezettségeit, így együttműködésünk az első aragóni futam során megszakadt. Ilyen előzmények után nagy örömmel fogadtam a Triumph Budapest ajánlatát, mely szerint három Alpok - Adria futamra kaptam indulási lehetőséget supersport 600 kategóriában. Együttműködésünk nagyon eredményes volt. A vb technikát is felvonultató csapatok mezőnyében mindhárom helyszínen -- Pannóniaring, Hungaroring, Rijeka -- dobogóra állhattam.

2016-tól pályfutásomba kényszer pihenőt kellett beiktatnom a szponzor háttér gyengülése miatt. A dolgok kedvező alakulása esetén nem tartom lehetetlennek a visszatérést. Örömmel fogadnék minden támogatást illetve gyümölcsöző partnerkapcsolatot, amelyek ehhez hozzásegítenének.

Visszagondolva eddig elért eredményeimre, örömmel tölt el, hogy a magyart motorsport történetében a világbajnoki pontjaimat tekintve a 4 legsikeresebb versenyző között vagyok Szabó II., Drapál és Talmácsi társaságában.

Hálával és köszönettel tartozom mindazoknak, akik utamon velem voltak. Szüleimnek, egyesületeimnek (Team Pederchini, H-Moto team,COMPLUS SMS Racing, Tóth Team Hungary, Factory Racing, Full Gas, Talma Motorsport) és önzetlen támogatóimnak.

 

Tartalom

Az asztrológiai elõrejelzések olyan tendenciákat mutatnak,melyek,nehéz döntéseknél nélkülözhetetlenek. Rendeld meg most!    *****    Az Éjszaka Misztériuma várja régi és új látogatóit újult erõvel, és heti több bejegyzéssel! | Nox Arcana    *****    Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton 2019 Sok-sok új eladó ingatlannal bõvült kínálatunk válassza ki az önnek megfelelõt.    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp, 3 éves ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, csak nálam. Kattints ide!!    *****    Ha te is szereted a Zöld Íjász elbûvölõ szerelmespárját az Olicityt akkor itt a helyed! Mindent róluk és a sorozatról!    *****    A születési horoszkóp az ÚJ ÉV legszebb meglepetése! Ajándékba küldök 3 év elõrejelzést, jó tudni milyen lesz a jövõ!!!!    *****    Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több! -> Popusz    *****    családi pótlék utalása 2019 - dátumok, kifizetések, idõpontok az utalásról itt:    *****    MOVIE-NIGHT -> ÚJ FILMES OLDAL NYÍLT <- MOVIE-NIGHT    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola megnyitja kapuit!    *****    "Ó, én bizony korántsem merném állítani, hogy ismerem a Roxfort összes titkát." /Dumbledore/    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    BOOKISLAND - könyvajánlók, ahol a könyvek életre kelnek - BOOKISLAND    *****    SoulSisters/ Nézz be az oldalunkra, ha érdekes cikkre, vagy épp kritikára vágysz. Hangolódj velünk az ünnepekre!    *****    Szereted az ünnepi idõszakot? Már hetekkel elõtte készülsz? Vagy legszívesebben elkerülnéd? Mondd el!    *****    RIZLINGDAYS BLOG ! MAKEUP, STUDY TIPS AND ALLDAYS FOR YOU ABOUT ME    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    REAVER GROVE | urban fantasy frpg